Meditaties – wajid

Osho in meditation

Over meditatie
Als je zinvol en gelukkig wilt leven, dan is het natuurlijk van belang te weten wie je bent, wat je ware aard is en wat je mogelijkheden zijn. Meditatie is de manier om dat te onderzoeken. Veel meditatietechnieken vereisen dat je je lichaam niet beweegt en mentaal stil bent. Maar voor de meeste van ons is dat eigenlijk ondoenlijk. Er is dagelijks te veel stress en we kunnen niet plotseling ons lichaam stil houden en onze vastgeroeste denkpatronen loslaten. Het is van belang dat we ons eerst bevrijden van de opgehoopte spanningen en denkpatronen waarin we verstrikt zijn geraakt. Voor dit doel zijn de Osho Actieve Meditaties ontworpen. Zij helpen om je van je onderdrukte spanningen, emoties en vastgeroeste denkpatronen bewust te worden en hen los te laten. Zo bevrijden deze meditaties je van ballast die je niet meer nodig hebt en helpen je een gezonde balans in je leven terug te vinden. Klik hier voor meer informatie.

OSHO Dynamic Meditation
Deze meditatie is een snelle, intense en grondige manier om oude, ingewortelde patronen in de bodymind die je gevangen houden in het verleden te doorbreken, en de vrijheid, het getuige zijn, de stilte en de vrede te ervaren die verborgen zijn achter deze gevangenismuren. Het is de bedoeling om deze meditatie in de vroege ochtend te doen, wanneer, zoals Osho het uitlegt: ‘de hele natuur levend wordt, de nacht voorbij is, de zon opkomt en alles bewust en alert wordt. Dit is een meditatie waar je voortdurend alert en bewust moet zijn, wat je ook doet’. Voor uitgebreide instructies klik hier.

OSHO Kundalini Meditation 
De ‘zustermeditatie’ van de Osho Dynamic doe je het best bij zonsondergang of in de late namiddag. Volledig ondergedompeld zijn in het schudden en dansen van de eerste twee fases helpt het smelten van het rotsachtig zijn, waar de energiestroom is onderdrukt en geblokkeerd. Dan kan die energie vloeien, dansen en worden getransformeerd in vreugde en plezier. De laatste twee fases staan de energie toe om vertikaal te vloeien, omhoog te gaan in stilte. Het is een hoogst effectieve manier om tot rust te komen en los te laten aan het eind van de dag. Voor uitgebreide instructies klik hier.

OSHO Avond meditatie met OSHO discourse
De OSHO Avond meditatie is het tijdstip waarop iedereen samenkomt om te dansen en te vieren en dan stil te zitten. “Dat wat niet gezegd kan worden moet ervaren worden. Dit is een geweldige ervaring om in contact te komen met je innerlijk. Er wordt iets ervaren tijdens dit samenzijn wat niemand heeft kunnen definiëren. Dit is het hoogtepunt van de hele dag werken, mediteren of groepen doen.” Osho Voor uitgebreide instructies klik hier.