OSHO meditatie: Jezelf de vergeten taal helpen herinneren van het praten met je BodyMind

Deze geleide meditatie is een herinneringsproces aan een taal die de meesten van ons zijn vergeten. Het is de verbindingstaal met je eigen lichaam. Communiceren met je lichaam, er tegen spreken,
naar zijn boodschappen luisteren, was in het oude Tibet een algemeen bekend gebruik.
 
De hedendaagse medische wetenschap begint pas nu te erkennen wat de wijzen en mystici altijd hebben geweten: dat mind en lichaam geen van elkaar losstaande entiteiten zijn, maar intensief met elkaar in verbinding staan. De mind kan de toestand van het lichaam beïnvloeden, precies zoals de toestand van het lichaam de mind kan beïnvloeden. Denk aan stress-gerelateerde fysieke ongemakken zoals hoofdpijn, slapeloosheid en andere lichamelijke ongemakken, voedsel- en alcoholverslavingen.
 
Door vriendschap te sluiten met je lichaam wordt je ontvankelijker voor de behoeften van je lichaam, wat het zelf-genezend vermogen bevordert, zodat er harmonie ontstaat die je verder zal ondersteunen in je meditatieproces en dagelijkse activiteiten.
Pratito heeft meer dan 40 jaar ervaring met meditatie. Zij begeleidde meditaties in Poona en was mede-directeur van het Osho Meditatie Centrum in Hamburg. Als ervaren meditatie begeleider en getraind in therapeutische meditatie technieken ondersteunt zij mensen bij het zoeken naar balans tussen lichaam en geest. Haar ervaring als intensive care verpleegkundige gedurende 25 jaar heeft haar ook geleerd hoe belangrijk preventie is.
 
Op de website bodymindmeditatie.nl vind je meer informatie.