Workshops

Dit zijn de mensen die in hun workshop vuur en meditatie geven aan het festival.


Catering door Yamen Cuisine

Van Damascus naar Groningen

Mijn naam is Yamen Ericksousi. In 1994 ben ik geboren in Syrië. Ik was één van de velen die op een kleine boot op zee stapte, op zoek naar een betere en veiligere plek. De reis duurde 14 dagen. Na deze twee weken kwam ik in Nederland aan. Ik heb geluk gehad dat ik zo’n heftige reis heb overleefd, vele anderen hebben hun eindbestemming nooit gehaald.

Na aankomst in Nederland moest ik bouwen aan een nieuw leven. In het begin miste ik mijn oude leven in Syrië. Nu woon ik al ruim twee jaar in Groningen en heb ik hard gewerkt aan mijn nieuwe leven. Het was niet gemakkelijk, maar zeker de moeite waard!

Mijn inspiratie
Mijn moeder is chefkok en doet alles wat ze kan om mij betere kok te maken. Ik gebruik veel van haar traditionele recepten. Ik hoop dat mijn bedrijf Yamen Cuisine mijn ouders, mijn broer en mijn familie trots maken!
Yamen Cuisine website

Belly-Qi-Dance – Prem Dhyana
‘Ode aan Osho’

PERFORMANCE en WORKSHOP

Dance the magic of Life.
Sensuele buikdans, oefeningen uit de Qi-gong (Chinese geneeskunde) om de levensenergie te versterken en te laten stromen., dans met energie.
www.facebook.com/diana.vervoort

Portretschilderen – ‘Zien vanuit het Hart’ – Pathika en Abilasha

Een speels gebeuren . . .

We gaan dit keer een portret van elkaar maken op een speelse manier.

Dansen naar Vrede – Srivalli

Het leven dansen en bezingen vanuit alle windrichtingen.

Op liederen uit alle grote tradities dansen wij elkaar naar het licht en de vrede,
die er altijd is, in de essentie van je eigen hart.
We doen dit op live muziek met je eigen stem,
in de verbondenheid van één grote kring.

Kom en doe mee!

Meezing concert met wereldmuziek, gospel en spirituele liederen
uit alle windstreken – Marietta Rust

Soms ingetogen of verstillende, dan weer actieve en uitbundige melodieën, waar we heerlijk op dansen. Begeleiding door Andries op contrabas.

Marietta Rust zingt, danst, schildert en maakt handpopbeesten.

Zij speelt in diverse groepen o.a. Flamenco Latin Trio Tinto Sol, geeft zangles, workshops en leidt een Soulsinging koor in Winsum.
Met dichter Kees Langejan maakt ze kindertheater.

Workshop ‘EXTASE’ met Yoyo van der Kooi (Ma Prem Els)

Mijn eerste ervaring van extase vond plaats 45 jaar geleden in Poona, tijdens mijn in-wijding tot sannyasin door Osho (die toen nog ‘Bhagwan’ heette), in de zomer van 1979.

Ik ging naar de initiatie met een hoofd vol vragen die ik hem wilde stellen en dingen die ik hem wilde vertellen. Maar toen ik voor hem zat en in zijn ogen keek liep mijn hoofd leeg en verdronk ik in een oneindige leegte gevuld met pure liefde en compassie. En terwijl hij mij vertelde over de betekenis van mijn sannyasnaam Prem Els (’God is Liefde’, of ‘Liefde is God’) kon ik alleen maar huilen en lachen en lachen en huilen.

Sindsdien is mijn leven één grote ontdekkingsreis geworden om uit te vinden hoe ik meer extase kan genereren in mijn eigen leven en dat van de mensen die op mijn pad komen.

Extase’ (oud-Grieks ékstasis’: ‘buiten jezelf’) is een staat van verrukking waarin je zó opgaat in het NU dat je loskomt van je ‘persona’: het masker dat je draagt van je geconditioneerde persoonlijke verhaal. Je’ verdwijnt’ als het ware – volledig bewust – in iets wat groter is dan jij. Dit zijn de momenten waarin de tijd verdwijnt en je uitstijgt boven de dualiteit van de wereld. In een flits dringt de ware betekenis van liefde tot je door.

Tijdens deze workshop zul je ontdekken dat extase ons geboorterecht is. En waarom ik voor mijn boek de titel ‘Bloeien in de Bagger’ heb gekozen.

yoyo.nl – foto Yoyo ©Marie Reintjes

Osho-song Poona, 1979
Ecstasy
when I see your face
Ecstasy
when I feel your grace
Ecstasy
when I look in your eyes

De Kunst van het Aanraken – Prayas

Het begint met het lichaam. 
Van denken, naar voelen, naar zijn. 
Eenvoudig en verrassend dicht bij. 
Niet eenvoudig en soms ver weg. 
U kunt het allemaal ervaren, in het hier en in het nu. 

Achtergrond en opleidingen van Prayas
Rebalancing
Diamond Approach
Osho Neo Yoga
Arun Conscious Touch
Lauwaert – Rebalance praktijk

Pluk de Dag met TAO – Erri de Vries

We begroeten de nieuwe dag met Tao-Yin oefeningen via Meridiaanstrekkingen & Massage.

Met een zodanig geopende ‘Mind-Body-Spirit’ gaan we via Tao QiGong de helende werking van een eeuwenoude Lang Leven Oefening, genaamd ‘De Opening van De Bron’, aan den lijve ervaren!

Breng een goed humeur! Het Taoisme houdt van Lachen!

Droomconcert op KoTaMo
Padma Prema

Een KoTaMo is een harpachtig instrument in een combinatie van Koto (soort Japans harpje) – Tampura (Indiaas begeleidingsinstrumen) en Monochord (algemeen begeleidingsinstrument).

Ik gebruik ook klankschalen en andere muziekinstrumenten.

Heerlijk om op weg te dromen.

OSHO Born Again – Daya en Abilasha

“People go on saying that childhood was paradise and poets go on writing about the beauty of childhood. Who is preventing you? Regain it! I give you this opportunity to regain it.”
OSHO

OSHO Born Again is an OSHO Meditative Therapie. It is a process for freeing our energies, renewing vitality and creating a space for silence. It is an individual process done collectively that works energetically to by-pass the conscious, analytical mind. This group is a meditative moment to moment encounter with one’s energies. The therapy happens without the interference of the facilitator as the participant takes the role of both “the surgeon and the patient” breaking through their conditioning.

Chi Qong en Chineng Qigong – Padma Prema

Chi Qong is een vloeiende en meditatieve vorm van bewegen waarbij het de bedoeling is om het lichaam weer in balans te brengen en te versterken zodat het zelfgenezend vermogen gestimuleerd wordt. Door regelmatig te trainen ga je je krachtiger voelen, innerlijke rust ervaren, en je concentratie en gezondheid verbetert.

Al deze uitingsvormen, in zowel bewegingen als klanken openen ons voor “het Veld” dat ons omgeeft en waar wij één mee zijn.
Zo wordt meer en meer ons contact met de Bron hersteld.
Om Mani Padme Hum

Padma Prema geeft les in Chi Qong en Chineng Qigong, geeft klankschaalconcerten en maakt meditatieve muziek op haar KoTaMo (een harpachtig instrument).

Rondleidingen door onze ashramtuin met Nirad

Op zaterdag om 13 uur; op zondag om 13.30 uur
‘Samen dwalen met verhalen door de Ashramtuin’

/