Meditaties

Over Meditatie
Als je zinvol en gelukkig wilt leven, dan is het natuurlijk van belang te weten wie je bent, wat je ware aard is en wat je mogelijkheden zijn. Meditatie is de manier om dat te onderzoeken. Veel meditatietechnieken vereisen dat je je lichaam niet beweegt en mentaal stil bent. Maar voor de meeste van ons is dat eigenlijk ondoenlijk. Er is dagelijks te veel stress en we kunnen niet plotseling ons lichaam stil houden en onze vastgeroeste denkpatronen loslaten. Het is van belang dat we ons eerst bevrijden van de opgehoopte spanningen en denkpatronen waarin we verstrikt zijn geraakt. Voor dit doel zijn de Osho Actieve Meditaties ontworpen. Zij helpen om je van je onderdrukte spanningen, emoties en vastgeroeste denkpatronen bewust te worden en hen los te laten. Zo bevrijden deze meditaties je van ballast die je niet meer nodig hebt en helpen je een gezonde balans in je leven terug te vinden.

Klik HIER voor meer informatie.


Sunrise of the Soul van Jeru Kabal

De Quantum Light Breath (QLB) is een intensieve ademmeditatie op muziek. Door de combinatie van een volle diepe ademhaling en inspirerende muziek ga je een intens meditatieproces in. Je geeft jezelf een energiedouche en zuivert lichaam, geest en ziel.
Oude emoties kunnen worden verwerkt en losgelaten. Het contact met de innerlijke stilte herstelt zich, waardoor natuurlijke heling kan plaatsvinden.
Je pure levensenergie komt vrij. De adem verenigt je ieder moment opnieuw met het Hier en Nu.

De QLB ruimt onzuiverheden uit de verschillende lagen van je wezen op, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.
Bij het beoefenen van de QLB is het belangrijk om je open te stellen voor het radicale idee dat alleen het nu bestaat. Het verleden is voor altijd voorbij. De toekomst komt nooit. Er is alleen dit moment en alleen dit moment is echt. Al het andere is denkbeeldig, een vorm van herinnering of fantasie.

Osho Bardo meditatie

De Osho Bardo meditatie is een begeleide meditatie van drie kwartier, welke in tien talen, waaronder Nederlands, beschikbaar is op een app.
De OSHO Bardo App is eenvoudig te downloaden op de website van de Osho Meditation Resort www.osho.com. De app bevat uitgebreide informatie over de achtergronden van meditatie in het algemeen, Osho’s visie hierop en op de Bardo in het bijzonder. Het Tibetaanse woord Bardo betekent overgang. Het sterven is daar een voorbeeld van, maar ook tijdens ons leven doen zich voortdurend overgangen voor, waarin we het oude (al dan niet moeizaam) loslaten en het nieuwe toelaten. Hoe meer we dit ontspannen kunnen doen en we het nieuwe kunnen verwelkomen, hoe meer ons leven een vreugdevolle overgave wordt aan het bestaan. Onder alle denkbare omstandigheden.

Het Tibetaans boeddhisme heeft zich diepgaand bezig gehouden met de overgangssituaties tijdens het leven en in de dood. Het bekende Tibetaans Dodenboek, aangeduid als Bardo Thödol, vormt een weergave daarvan. Het werd geschreven in de 12e eeuw in een land, een cultuur, een voorstellingswereld die voor de moderne westerling niet zo gemakkelijk te doorgronden is. Osho heeft grote waardering uitgesproken voor de Bardo Thödol als Tibets waardevolste geschenk aan de mensheid. Maar hij vond wel dat er een meer eigentijdse versie nodig was, vrij van bepaalde cultuur- en tijdsgebonden elementen. Maneesha James, een van Osho’s naaste discipelen met een grote ervaring als meditatiebegeleider, heeft deze suggestie van Osho opgepakt en de Osho Bardo Meditatie ontwikkeld. Samen met Sudheer P. Niet spreekt zij de tekst in, tegen de achtergrond van prachtige verstilde muziek, gespeeld door Sambodhi Prem. De Nederlandse versie op de app wordt ingesproken door Sonar de Munnik, eveneens samen met Sudheer P. Niet.
Voor meer informatie over het werk van Maneesha en haar instituut Osho Sammasati in Engeland: OSHO Bardo meditation – OSHO Sammasati

Lachen verlicht! – Di©k Sinnige

Lachmeditatie  is lachen zonder reden. Lachen en nog dieper lachen.
Zoveel lachen dat je helemaal uit je dak gaat!
Waarom zou je wachten op een reden om te lachen?
Het leven zelf is al genoeg reden om te lachen.
Het is zo absurd, zo mooi en zo fantastisch.
Het is van alles bij elkaar.
Het is een prachtige kosmische grap!

We beginnen met het rondzingen van elkaars naam in de kring, en een eenvoudige Indianendans.
Daarna dramatische expressie, leuke spelmomenten met elkaar, en grappen maken.
Vervolgens de lachmeditatie.
Voor de lachmeditatie schudden we ons even lekker los en dan komt de lach!
Je krult je mondhoeken op, er verschijnt een glimlach, en voor je het weet schuddebuik je van het lachen!
We eindigen de lachmeditatie met een geleide meditatie en stille ontspanning.

Heart meditatie van Atisha

Osho Evening Meeting

Mahamudra meditatie

Osho Kundalini meditatie

Osho Nadabrahma meditatie