Workshops

Een beschrijving van de Workshops en de sessies die aangeboden worden op dit festival verschijnt hier.


Soulpainting met Ayala

Op zoek naar stroming, inzichten en speelsheid? In de workshop Soulpainting breng ik je naar een diepere laag in jezelf en vanuit daar mag jij alles wat er in jou leeft, op het doek brengen. Geheel op jouw eigen manier. Met kwasten, glitters, sponzen, keukenrol, of je vingers! Wat jij maar wilt.

Na het schilderen krijg je nog een reading op het schilderij. Doordat je vanuit een diepere laag schildert, komen er dingen op het doek te staan die iets zeggen over waar jij nu staat en wat je te doen hebt. Welke blokkades, talenten of inzichten heb jij nu nodig? Je ziel weet het en zal het je via je schilderij vertellen.

Muzikale begeleiding bij het openingsritueel
Prem Mizza en Sunny Ellen

Mizza en Sunny zijn bekend van onder andere de zangcirkels in het Vondelpark in Amsterdam. Zij nemen ons in de openingsceremonie mee in een ontladende, opwekkende en verbindende combinatie van gibberish, lachen en zingen. 

Mandala Melody

Welke muziek klinkt er binnen in jou?
Kom erachter door op de melodieën een mandala te maken die bij jouw klanken past. Door de muziek laat je je inspireren om de muziek van je hart naar buiten te laten stromen. Wat op papier komt is je eigen muziekstuk. Kies kleuren en vormen die passen bij dit moment. Elke keer kun je nieuwe ritmes en trillingen voelen en ontdekken. 
Create with your heart, your Mandala Melody Feline & Christa 

OSHO Born Again – Prabuddha en Daya

“People go on saying that childhood was paradise and poets go on writing about the beauty of childhood. Who is preventing you? Regain it! I give you this opportunity to regain it.”
OSHO

OSHO Born Again is an OSHO Meditative Therapie. It is a process for freeing our energies, renewing vitality and creating a space for silence. It is an individual process done collectively that works energetically to by-pass the conscious, analytical mind. This group is a meditative moment to moment encounter with one’s energies. The therapy happens without the interference of the facilitator as the participant takes the role of both “the surgeon and the patient” breaking through their conditioning.

Schilderen als een dans . . . . met Abilasha en Pathika

In deze workshop nodigen we je uit door muziek en dans je energie vrij te laten stromen en dit alles te uiten in het vrije schilderen . . . .

Met de prachtige materialen en kleuren, inkt en acryl op Indiaas handgeschept papier, kun je bijna niet anders!
We schilderen in de inspirerende tuin van de White Cloud ashram.

Van harte welkom!

Tibetan Pulsing met Daya en Khorsand

Tibetan Pulsing is meditatief & transformerend lichaamswerk.
De motor van dit “werk” is onze hartslag.
We verbinden fysiek specifieke punten in het lichaam, die een directe toegang hebben tot ons zenuwstelsel, waardoor spanningen en blokkades op kunnen lossen.

Workshop Stembevrijding – Mizza

In de workshop Express Yourself begeleidt Prem Mizza je naar de kracht en authenticiteit van je ware stem. Je spreekstem én je zangstem. Stembevrijden lucht enorm op, het geeft je kracht en vergroot je zelfvertrouwen. Ook als je denkt dat je niet kunt zingen of vrij kunt spreken.
Juíst als je denkt dat je niet kunt zingen of vrij kunt spreken.
Sunny Ellen assisteert in deze workshop.

Tantra-dans met handpan-begeleiding – Mona en Yourie

Een tantra ritueel is een ritueel waarin er iets te vieren valt. Een overgang in je leven, de liefde met jezelf, of als een bekroning op je relatie. Je wordt uitgenodigd jezelf te openen en in contact te gaan met jezelf. En indien je dit met je partner doet, maak je ook contact met je partner.

Dit ritueel heeft geen therapeutisch karakter. Het benadrukt de stroming in jezelf en/of in jullie.

De Tandava is de meditatievorm die we gebruiken. Het is een subtiele dans zoals god Shiva die zou dansen.
Het is een meditatie waarbij de adem de basis is en van daaruit een milde, zachte ook wel wiegende beweging ontstaat.
Deze meditatievorm is zittend en indien gewenst ook een deel staand.
Je komt er vaak zacht, open, intiem of verfrist weer uit.
Yourie maakt daarbij muziek op zijn handpan en zijn mondharp.

Workshop ‘De kunst van het aanraken vanuit Rebalancing’ –  Ed Bodewes

Door liefdevol contact met je eigen lichaam ben je meer aanwezig bij wat je ervaart in je leven; je kunt dan je niet doorvoelde ervaringen uit het verleden gemakkelijker accepteren en verwerken. Dit schept ruimte voor liefde en respect voor jezelf en de ander, voor echte ontmoeting. 

Het maakt een groot verschil of je de wereld bekijkt vanuit een gespannen of vanuit een levendig en ontspannen lichaam. Het aanraken van jezelf of (door) de ander is behulpzaam bij je reis van je denken naar contact met je gevoelswereld en van voelen naar Bewustzijn. 

Bij de kunst van het aanraken hoort het aanraken op de juiste diepte: precies op de grens van weerstand en ontspanning kun je de connectie van de fysieke en de geestelijke spanning ervaren. Dan zal de spanning loslaten en krijgen je oorspronkelijke kwaliteiten meer de ruimte. 

In deze korte workshop gaan we o.m. oefenen om vanuit aanwezigheid in ons eigen lichaam de ander aan te raken (op de juiste diepte) en speels te werken vanuit lichaamsgewicht in plaats van spierkracht.

www.bodymindrebalancing.info/rebalancing

Trancedans – Wendy Wetzels

Ik ben Wendy, 49 jaar en al jaren heel blij met Trancedans, sinds anderhalf jaar in een leuk team, te vinden onder de naam Trance4mation.
Trancedans is een meditatieve vorm van bewegen waarin je de vrijheid kunt ervaren van lekker bewegen op muziek en  het volgen van je eigen weg in een door muziek en dans ondersteund proces. Een proces van zelfheling en genieten.

Met een blinddoek op wordt je door de muziek meegenomen in een reis door verschillende innerlijke landschappen. De duisternis, de muziek, je lichaam in beweging en je ademhaling zijn de ingrediënten voor de mogelijke trance-staat waarin je wakker kunt dromen.

Ik ben blij dat ik jullie mag meenemen op deze reis en wil je van harte uitnodigen mee te doen.

 INZICHT IN ELECTROSTRESS – Prashant

Een miniworkshop, waarin ik uitleg welke bronnen van electrostress in onze huidige tijd onze gezondheid en welbevinden kunnen verstoren.

Ik maak het zichtbaar en hoorbaar d.m.v. stralingsmeetapparatuur en zelfgemaakte Donkerveld- Microscopie opnamen van stralingsbelaste- en onbelaste mensen (Levend Bloed Analyse).

Ook geef ik praktische en deels goedkope oplossingen voor het probleem electrostress.

Pluk de Dag met TAO – Jan Errit de Vries

We begroeten de nieuwe dag met Tao-Yin oefeningen via Meridiaanstrekkingen & Massage.

Met een zodanig geopende ‘Mind-Body-Spirit’ gaan we via Tao QiGong de helende werking van een eeuwenoude Lang Leven Oefening, genaamd ‘De Opening van De Bron’, aan den lijve ervaren!

Breng een goed humeur! Het Taoisme houdt van Lachen!

Dansen is Nu – Dancing D.J. Jhari

Mijn muziekvariatie neemt je mee naar bekende en onbekende oorden, waarin je de stroom van je lichaam mag volgen, op gevarieerde muziek, uit alle windstreken.
Het is en blijft telkens een verrassing, ook voor mij, dat is het kenmerk van “Dansen is Nu”.
Geniet! Dat is de bedoeling en zeker Niet met mate . . . . .

Dru yoga – Marianne Bakker  

Dru is de afkorting van Dhruva, de naam van een prins uit de hindoe mythologie die vereerd werd met het eeuwige verblijf op de poolster.
De poolster staat altijd onbeweeglijk op dezelfde plek aan het firmament, als symbool voor het stille punt in onszelf, de plek waar we vrij zijn van de spanningen van de dag.
De zachte, vloeiende, maar ook vaak krachtige bewegingen in de Dru yoga helpen je om bij die rust, die stilte te komen.
Deze Energy Block Releases, kunnen er tevens voor zorgen dat je fysieke, mentale, emotionele blokkades oplossen.
De combinatie van beweging en ademhaling kan latente energie vrijmaken.
Dru wordt ook wel de yoga van het hart
genoemd; een toegankelijke hartopenende yogavorm!

Chi Qong en Chineng Qigong – Padma Prema

Chi Qong is een vloeiende en meditatieve vorm van bewegen waarbij het de bedoeling is om het lichaam weer in balans te brengen en te versterken zodat het zelfgenezend vermogen gestimuleerd wordt. Door regelmatig te trainen ga je je krachtiger voelen, innerlijke rust ervaren, en je concentratie en gezondheid verbetert.

Al deze uitingsvormen, in zowel bewegingen als klanken openen ons voor “het Veld” dat ons omgeeft en waar wij één mee zijn.
Zo wordt meer en meer ons contact met de Bron hersteld.
Om Mani Padme Hum

Padma Prema geeft les in Chi Qong en Chineng Qigong, geeft klankschaalconcerten en maakt meditatieve muziek op haar KoTaMo (een harpachtig instrument).

Biodanza – Jhari

Bij Biodanza gaat het over verbinding, met je jezelf, de ander en de groep.

We spreken niet tijdens de Vivencia, het is een “non-verbale hier en nu beleving”, zodat je in je gevoel blijft. Alles mag gevoeld worden, dat is de inspiratie van de beleving, samen met de muziek en de verschillende oefeningen, die we dans noemen.

Het is uitbundig, verstillend, meditatief, uitdagend, transformerend en heel liefdevol, maar telkens weer in afstemming, met dat wat er in jou leeft, in diep respect voor het leven , voor de dans van het leven.

Rondleidingen door onze ashramtuin met Nirad

Op zaterdag om 13 uur en op 17 uur; zondag om 13.30 uur
‘Samen dwalen met verhalen door de Ashramtuin