Corona


Maandag 9 augustus
Er is weer een heleboel gebeurd.
Ons coronaplan is door de gemeente goedgekeurd, maar de Stichting Vrienden van Osho, die ons ondersteunde bij het opzetten van dit festival, vonden toch dat het doorgaan van het festival binnen de restricties niet verantwoord was, en zij hebben hun steun aan het festival beëindigd.

Onze Corona-keuze is deze:
Bij de ingang houden we geen controle van corona-toegangs-bewijzen.
Wij willen juist graag iedereen voor dit festival uitnodigen.

Dat heeft wel wat gevolgen:
– bij de ingang ligt een formulier voor je contactgegevens. Dat is nodig voor een eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD na een besmetting.
– bij de ingang vul je een gezondheidscheck in (Heeft u corona? Hoesten, benauwdheid? Een huisgenoot met Corona?) Zo ja, dan mogen wij je niet binnen laten.
– en wij vragen jullie om zelf verantwoordelijk te zijn voor de 1,5 meter afstand.

Wij hebben voor de gemeente een coronaplan moeten maken en dat is goedgekeurd. Zo is de vereiste ruimte per persoon 5 m2 in situaties waarin mensen niet stil zitten. Wij bieden 8 m2 per persoon.

Het festival is (vrijwel) volledig buiten in de tuin. Alleen enige meditaties en workshops vinden in de Osho-room plaats voor een beperkt aantal mensen. Dat geldt ook in de kleine meditatieruimte waar continu Osho-video’s draaien.
Ook met de maaltijden en koffie/thee-pauzes (met versnaperingen) zijn we buiten.
Neem daarom sloffen mee voor in huis, tuinschoenen, warme kleren (ook een jas) en paraplu of poncho voor buiten.

Als dit vragen bij je oproept mail ons dan op nirad@dewittewolk.nl


Zondag 1 augustus

Het wordt spannend!

Maandag 2 augustus komt de regering met een uitspraak over wat wel-en-niet mag voor ééndaagse-festivals vanaf 14 augustus.
Omdat bij het Osho Zomer Festival geen deelnemers op het terrein overnachten (iedereen vertrekt zaterdag na 22 uur), bestaat ons feest uit twee evenementen die elk één dag duren.
En daarom is het spannend voor ons allen!

We are moving on a journey to nowhere
Taking it easy, taking it slow
There is no hurry, not even a worry
Nothing to carry, let it all go


Stand na 10 juli: Er zijn vanaf vandaag veel mogelijkheden ingeperkt.
Uiterlijk 13 augustus moet er duidelijkheid zijn over wat er op 21 en 22 augustus mogelijk is.
Het programma stemmen we af op de dan geldende regels.
We houden jullie op de hoogte via deze website. En als je je hebt aangemeld krijg je, als er een definitieve keuze is gemaakt, een mail van ons.
Als het besluit valt dat het festival niet door kan gaan, dan krijg je je geld terug. En mocht het voor jou niet kloppen dat we het festival door laten gaan, ook dan krijg je je geld gewoon terug. Verder wachten we af en gaan we door met de voorbereidingen en die zijn tot nu toe al een feestje!