Star Sapphire met Amar Leela

Star Sapphire met Amar Leela

For English click here

Ieder van ons is geboren uit de ontmoeting van twee tegenpolen – beide op een biologisch niveau in de vereniging tussen chromosomen van vader en moeder, en op energetisch niveau door de interactie tussen onze mannelijke en vrouwelijke kant.

Het hele bestaan drukt zich uit door polariteiten: dag en nacht, leven en dood, en oneindig veel anderen; hun spontane afwisseling creëert continu een evenwicht, en regeneratie.

Helaas zijn we dit complementaire ritme tussen de mannelijke en vrouwelijke componenten in onszelf kwijtgeraakt. Vaak identificeert de geest zich met de ene kant, ten koste van de andere, waardoor een reeks problemen zich openbaren, en snel tot stress en spanning leiden.

In deze workshop, d.m.v. elementen van de Star Sapphire-methode, dans en speelsheid, bewustwordingsoefeningen en geleide meditatie, ga je meer ontdekken over je interne relatie, en vergroten we de kwaliteit en ruimte van aanwezigheid, die automatisch ons welzijn voedt.

WAT IS STAR SAPPHIRE man-vrouw ENERGIEWERK?

• Het is een heldere visie ontwikkelen van je eigen mannelijke en vrouwelijke kant.
• Het is het opmerken dat een van hen dominant is, dat wil zeggen, het heeft meer macht dan de andere, en meer vermogen om te kiezen hoe het leven verloopt.
• Het is een begrip vormen van de omstandigheden waaronder de tweede partij per ongeluk zwakker werd.
• Het is een duidelijkheid krijgen, over hoe een evenwichtige kwaliteit en wederzijds respect tussen beide kanten kan worden hersteld.

Hoewel dit het resultaat is van Star Sapphire Energiewerk, zijn ze eigenlijk een bijproduct van iets anders, wat ‘aanwezigheid’ (presence) kan worden genoemd.

Een andere naam voor aanwezigheid is “bewustzijn” of “essentie”.

— er zijn veel namen voor een subtiele kwaliteit die voortkomt uit de spirituele kern van een mens. Beide delen van jou hebben dezelfde “aanwezigheid”, maar ze drukken het op tegengestelde manieren uit.

Ons hoofd houdt niet van tegenstellingen, waardoor oppositie soms behandeld wordt als iets dat moet worden afgewezen, in plaats van iets wat moet worden geïntegreerd.

Door meditatie leren we de natuurlijke tegenstelling van onze twee kanten te accepteren.

We leren inzien dat ze tegengestelde belangen hebben. We leren vertrouwen op het ritme waarin ze naar buiten komen, de een na de ander.

Het is precies zoals ademen: inademen en uitademen.

Star Sapphire Energiewerk is succesvol omdat het, zowel in sessies als in groepen, uitnodigt tot een persoonlijke beleving van meer aanwezigheid.

STAR SAPPHIRE man-vrouw Energiewerk – INDIVIDUELE SESSIES

Star Sapphire ondersteunt de innerlijke essentie van een persoon – dat ook gezien kan worden als aanwezigheid zelf, een helderheid, of een bewustzijn van het huidige moment.

Om deze ondersteuning te geven, doet de therapeut eerst een energie-meting van de beide voeten van de cliënt, en de zeven chakra’s.

Deze stille lezing geeft enkele aanwijzingen over de gezondheid van het essentiële wezen, en over welke houdingen, dromen of gehechtheden optreden, als beperkingen voor verdere groei.

Meestal, maar niet altijd, nodigt de therapeut de cliënt vervolgens uit om de twee tegenpolen van het lichaam in te gaan – het mannelijk en het vrouwelijk.

Een dialoog tussen hen onthult weerstanden, angsten, en zelfs een machtsstrijd, waarvoor ze beiden verantwoordelijk zijn.

De cliënt hoort zichzelf uitspraken maken waarvan hij misschien eerder dacht ze van iemand anders waren… de vrouw of de moeder, en transformeert deze door middel van overgave, of ‘let go’.

Het Star Sapphire-proces is nooit een ‘doen’, maar eerder een overgave aan liefde.

Star Sapphire grijpt in op drie belangrijke aspecten van het leven: werk, relatie en meditatie.

Werk, wanneer het komt voorkomt uit ontspanning, is een uiting van creativiteit.

Als zowel de mannelijke als de vrouwelijke kant van een individu creatief zijn, zullen ze samen gelukkig zijn, en zal de liefde tussen hen, ook worden weerspiegeld in de externe relaties.

Meditatie is het milieu, de ontspannen waakzaamheid, waarbinnen creativiteit ontstaat.

Star Sapphire behandelt de drie gebieden als een onderling afhankelijke cirkel, en herstelt elke verbroken schakel in een gebied, die lijden veroorzaakt in de andere twee.

Mensen die baat kunnen hebben bij deze sessie:
mensen die problemen hebben in een relatie
mensen die van baan willen veranderen
mensen die geen duidelijke richting hebben
mensen die op zoek zijn naar meer diepgang in het leven
mensen die een grote beslissing moeten nemen
mensen die denken dat hun probleem uit een vorig leven komt
mensen die zich over het algemeen goed voelen, maar een gebied van ontevredenheid hebben
mensen die vastzitten en niet weten waarom
mensen die alles hebben gedaan wat “gedaan” kan worden

VEREISTE TIJD voor een volledige Star Sapphire-sessie: 1u30m/2u

KORTE BIOGRAFIE

Amar Leela was een van de oprichters en leiders van het Osho Ki6 Meditation Center in Lido van Venetië, voor tien jaar.

Nu is ze betrokken bij de uitbreiding van het Kendra Center in Ravenna.

Ze leidt groepen en trainingen in Osho Neo Reiki, Empathische Communicatie en Star Sapphire man-vrouw Energiewerk.

Zij deelt kwaliteiten van vertrouwen en zelfacceptatie, en brengt mensen tot een ontspannendheid in het heden, en het vermogen om met het leven mee te stromen.